Kapoenen Kiewit

Dag kapoenen en ouders!

Op deze takpagina kan je alle info vinden over Kapoenen Kiewit, de leiding en al onze activiteiten. Binnen onze tak zijn alle jongens welkom van 6 tot 7 jaar oftewel het eerste en tweede leerjaar. Onze lokalen voor de kapoenen zijn gelegen in de Putvennestraat 80 in Kiewit. Wij hebben op een aantal uitzonderingen na elke week vergadering van 14u tot 17u aan de lokalen of op verplaatsing. U kan alle informatie in verband met activiteiten altijd terugvinden in het programmaboekje en op de site. Wij vragen ook indien jullie kapoen niet aanwezig kan zijn op de activiteiten om dit een paar dagen op voorhand te melden aan ons. Voor meer vragen of onduidelijkheden of om gewoon eens te praten over hoe de scouts eigenlijk is, aarzel dan niet om ons telefonisch te contacteren of ons een email te sturen naar kk@sint-martinus.be.

Events


  • 21 July 2024
  • 21-07-2024 tot 26-07-2024
  • Locatie X
  • Kapoenen Kiewit

Groot kamp

Info volgt ...

    


Leiding

Sint-Martinus den XIIde - Mattise Vinken
Mattise Vinken
Belangstellende Steenarend

Steenarend

Deze edele roofvogel heerst fier over zijn territorium. De Steenarend is waakzaam, rustig en verstandig. Tijdens de jacht is hij snel en behendig. De Steenarend heeft een beperkte familie en blijft die zijn hele leven trouw. Hij heeft de naam gevaarlijk te zijn, maar is rustig van aard. Hij zal eerder beschermen dan bedreigen. Enkel wanneer hij rechtstreeks wordt aangevallen zal hij zich fel verdedigen. De Steenarend is een volhouder.

Sint-Martinus den XIIde - Corneel Minne
Corneel Minne
Mijmerende Nandoe

Nandoe

Deze loopvogel trekt grazend over grote open vlaktes. De Nandoe is sociaal en verdraagzaam, niet alleen ten opzichte van familie en vrienden, maar ook naar anderen. Hij is rustig en een doorzetter. Als hij gewond is, loopt hij gewoon verder. Hij volgt de troep zolang hij kan. De Nandoe loopt en springt snel, maar beweegt voorzichtig.

Sint-Martinus den XIIde - David Dewachter
David Dewachter
Stern

Stern

Deze zeevogel vliegt vlug en behendig. Hij is zorgeloos en vrolijk. Meestal is de Stern mild en begrijpend, maar als hij voor jongen moet zorgen, kan hij ook wel jaloers en opvliegend zijn. Hij is praatgraag. Een doortocht van een Sternkolonie blijft dan ook zelden onopgemerkt.

Sint-Martinus den XIIde - Mathieu Orye
Mathieu Orye
Beo

Beo

Deze koddige, sprekende vogel voelt zich op alle terreinen thuis. Hij leeft in groepjes. De Beo is nieuwsgierig, erg actief, rumoerig, maar soms ook schuw. Hij is aanhalig, vriendelijk en steeds snel geïnteresseerd. De Beo is een goede imitator.Beheer deze pagina