Jongverkenners

Beste Jongverkenners,

Alle informatie in verband met de activiteiten kunnen jullie terugvinden op de site of in het programmaboekje. 

Een jongverkenner meldt steeds tijdig af en komt in perfect uniform naar de activiteit.

Voor de eerstejaars Jongverkenners en de nieuwe leden, gelieve zo snel als mogelijk jullie in te schrijven op de website en de medische fiche ingevuld af te geven aan ons zodat wij jullie zoon kunnen verzekeren. 

Indien u vragen heeft, kan u zich altijd begeven naar één van ons. U kan ons ook via mail bereiken: Jvk@sint-martinus.be

Ne stevige linker,

JVK leiding.

 

De JVK-regels op Google Drive

Events


  • 23 September 2023
  • 14h-17h
  • KANAALKOM (slachthuiskaai 22)
  • Jongverkenners

Lokalen inrichten

Vandaag gaan we het lokaal waar we heel het jaar in vertoeven pimpen.

    

  • 30 September 2023
  • 14h-17h
  • Kapermolen
  • Jongverkenners

Zwemmen

De laatste dag dat het prachtige buitenzwembad van kapermolen nog open is moeten we aanwezig zijn. Neem daarom jullie zwemgerief mee en 2.5 euro cash.

    


Leiding

Sint-Martinus den XIIde - Tuur Buseyne
Tuur Buseyne
Genoeglijke Schaarbek

Schaarbek

Deze vogel leeft in kolonies langs kusten en rivieren. Hij is ordelijk en werkt steeds samen met soortgenoten, waarbij ze elkaar aflossen. De Schaarbek is vriendelijk en gedienstig. Hij is eerlijk en gaat behendig te werk, zonder een spoor van luiheid te vertonen. De Schaarbek stelt rust en kalmte op prijs. De kolonie verhuist snel als er onrust of gevaar dreigt om de orde zo vlug mogelijk te herstellen.

Sint-Martinus den XIIde - Lars De vos
Lars De vos
Levenslustig Stekelvarken

Stekelvarken

Dit knaagdier is een klein en stil nachtdier dat overdag genietend ligt te zonnebaden voor zijn hol. Het Stekelvarken is standvastig en moeilijk te overhalen, soms een beetje eigenwijs. Zolang hij zich niet bedreigd voelt, is hij vriendelijk en vreedzaam. Als hij zich dan toch aangevallen voelt, verdedigt hij zich fel en hardnekkig. Het Stekelvarken is rustig, zachtmoedig en een goede leermeester. Al maakt hij soms een trage indruk, hij is in staat om zeer snel te reageren.

Sint-Martinus den XIIde - Thijs Dejagere
Thijs Dejagere
Olifant

Olifant

De Olifant is het grootste en zwaarste landdier. Hij leeft in kudden waar het recht van de sterkste geldt. Een Olifant is tam, gewillig, leergierig, hardwerkend, behulpzaam, intelligent en waakzaam. Hij is niet agressief, behalve als je hem kwaad doet. De Olifant is sterk en heeft goed ontwikkelde zintuigen. Hij maakt expressieve bewegingen met zijn slurf. Een Olifant is zachtmoedig, geduldig en heeft een goed geheugen.

Sint-Martinus den XIIde - Shane Proost
Shane Proost
Vrijmoedige Palmtortel

Palmtortel

Deze duif leeft zowel in paren als in groep. In de groep houdt hij van discussie. De Palmtortel vliegt meestal langzaam, maar als hij door een roofvogel achterna gezeten wordt, kan hij zeer hoge snelheden ontwikkelen. De Palmtortel is populair door de combinatie van zijn fraaie uiterlijk, zijn makheid en zijn welluidende roep. Zijn nest ziet er slordig en luchtig uit, maar is toch enorm stevig.Beheer deze pagina