Jongverkenners

Beste Jongverkenners,

Nu ons winterkamp al weer enige tijd achter de rug is, komen we steeds dichter bij één van de leukste activiteiten van dit jaar. Onze jaarlijkse paasdropping!! Dit vierdaagse avontuur zit boemvol leuke activiteiten en wandeltochten die zorgen voor een hechte band tussen al onze leden. Wij, de leiding kijken nog steeds hierop terug als prachtige ervaringen waar je leert kennen wat het inhoud om als groep ergens erop uit te trekken en de prachtige natuur van dichtbij te ervaren. Neem het van ons aan, dit kamp is HET avontuur waar je de rest van uw leven kunt over vertellen, een avontuur om nooit meer te vergeten. 

Vooral voor onze eerstejaars ( maar ook alle andere leden ), zal er deze zaterdag 10/03/18 een presentatie gegeven worden over wat het kamp precies inhoud en wat je u erbij kunt verwachten. Ook allerhande praktische zaken en handige tips voor het maken van je rugzak, ... zullen tersprake vallen. 

Kom dus gerust allemaal een kijkje nemen! 

Een stevige linker,

JVK leiding.

 

Ne stevige linker,

de JVK-leiding

Events


 • 21 April 2018
 • 10u tot 13u
 • Kanaalkom
 • Jongverkenners

Spel

    

 • 28 April 2018
 • 14u tot 17u
 • Lokalen in Kiewit
 • Jongverkenners

Bosspel

    

 • 18 March 2031
 • 08u00
 • Station Hasselt
 • Jongverkenners

Paasdropping

We spreken af op zaterdag 31 maart om 08u00 stipt aan het station van Hasselt. Vier dagen later, dinsdag 3 april om 17u20, zijn we terug in het station van Hasselt.

    


Leiding

Sint-Martinus den XIIde - Cas Bartholomevis
Cas Bartholomevis
Joviale Spreeuw

Spreeuw

Er bestaat geen meer vrolijke, blijmoedige en opgewekte vogel dan de Spreeuw. Hij beschouwt alle omstandigheden met rust, jovialiteit en een wereldwijze blik. Hij verliest nooit zijn goed humeur. De Spreeuw is bescheiden, slim en speels. Hij leert gemakkelijk iets bij. De Spreeuw heeft een groot aanpassingsvermogen. Hij kent een hecht familieleven en verdedigt zich dapper tegen vijanden.

Sint-Martinus den XIIde - Frederik Cressato
Frederik Cressato
Pittige Moeriki

Moeriki

Deze aap staat bekend om zijn behendigheid. Hij verplaatst zich vlot over alle denkbare terreinen en voelt zich overal thuis. De Spinaap leeft in groep. Rangorde is belangrijk, maar wordt niet streng gehandhaafd. Hij is een echte genieter. De Spinaap is speels, verstandig en snel enthousiast, maar even snel verstrooid.

Sint-Martinus den XIIde - Jasper Dessers
Jasper Dessers
Snaakse Hardoen

Hardoen

Deze hagedis is een schrokop. Hij is grappig, ondeugend, nieuwsgierig en uitdagend. De Agame past zich vlot aan. Hij is erg snel, soms merkwaardig, maar ongevaarlijk. De Agame is verzot op zon en warmte. Hij imiteert zijn vijanden door grootdoenerij.

Sint-Martinus den XIIde - Zeger Kenis
Zeger Kenis
Luchthartige Wallabie

Wallabie

Deze kleine kangoeroe leeft in dichte bosjes en ondoordringbaar struikgewas. Na zonsondergang komt de Pademelon tevoorschijn. Hij roffelt met zijn achterpoten op de grond om anderen voor gevaar te waarschuwen. De Pademelon is behendig, voorzichtig, aangenaam en gezellig. Hij zorgt goed voor zijn jongen.

Sint-Martinus den XIIde - Thomas Swennen
Thomas Swennen
Trotse Mustang

Mustang

Dit wilde prairiepaard is onstuimig, driftig en bruisend van leven. Hij leeft in kudden en toont zich als de leider die door iedereen gevolgd wil worden. Iets dat hem hindert op zijn weg, kan vertrapt worden. De Mustang is heel moedig en bezorgd om het welzijn van de anderen. Hij geeft voor hen zijn leven. Wie zijn vertrouwen kan winnen, mag hem als vriend beschouwen.Beheer deze pagina