Welkom

Beste leden, ouders en sympathisanten van Scouts Sint-Martinus den XIIde,

 

Afgelopen vrijdag is er beslist dat we naar code oranje voor jeugdwerk gaan. Een begrijpelijke keuze waar wij als scouts ook helemaal achter staan.Wat dit praktisch betekent is dat voor +12 jaar (JVK, VK en JIN) activiteiten binnen beperkt zullen worden tot maximum 20 mensen. Buiten mogen ze wel nog met 50 samen spelen. Leden en ouders van deze takken laten we spoedig weten hoe we dit zullen aanpakken. Voor -12 jaar verandert er niet heel veel en zullen deze activiteiten gewoon kunnen doorgaan. Ik nodig u uit om een kijkje te nemen in onderstaand draaiboek, opgesteld door de vlaamse overheid, met de specifieke extra maatregelen.

https://ambrassade.be/nl/jeugdwerk-regels/draaiboeken/code-oranje

 

Bij vragen mag u me altijd contacteren.

 

Een stevige Linker, 

Daan Buseyne
Pientere Apella

 

 

Beste leden, ouders en sympathisanten van Scouts Sint-Martinus den XIIde,

 

De maand september is ondertussen al achter de rug en we kunnen weer terugblikken op een geslaagde start van het nieuwe scoutsjaar. Begin september kwam de veiligheidsraad met het besluit dat jeugdwerking mag blijven doorgaan in bubbels van 50.  Hierdoor konden we onze activiteiten, mits enkele extra maatregelen, terug laten doorgaan na 6 maanden. Het is fijn om te merken dat niet enkel wij, maar ook de leden de scouts, de zaterdagen echt gemist hebben en dat zij zich nu weer week na week uitleven op onze activiteiten.

Op 19 september organiseerden we de negende editie van Hasselt Kermisbar. Natuurlijk dit jaar anders dan onze normale formule: Kiezels werden vervangen door het grasterrein, de danstent door 80 tafels.  Het was niet eenvoudig om op zo een korte tijd, zo een evenement op poten te zetten. Ik wil de leiders die zich hier zo enorm voor hebben ingezet via deze weg,  dan ook  bedanken voor de geleverde inspanningen.

Ook oktober belooft een boeiende,  drukke maand te worden. Sommige takken vertrekken op weekend. Dit is de  ideale manier om als groep hechter met elkaar te worden en nieuwe vriendschappen te smeden.  Ook helpen de leiding en de JIN mee aan Dwars Door Hasselt.  Op 17 oktober zullen er geen activiteiten zijn. Wij gaan dan met onze leidersploeg op weekend om zo de rest van het jaar te plannen.

Normaal gezien zou op 14 november onze mosselavond doorgaan. Omwille van COVID-19 zal het dit jaar wat anders zijn. Om dit zeker veilig te laten doorgaan is het oudercomité volop aan het nadenken over alternatieven. We houden jullie op de hoogte van de uiteindelijke beslissing.

Mag ik tot slot nog vragen om uw zoon zo snel mogelijk in te schrijven. Dit is belangrijk voor de verzekering. Een lid is pas verzekerd wanneer wij hem kunnen inschrijven bij Scouts & Gidsen Vlaanderen. Ook dienen de nieuwe leden en de leden die van tak veranderen een individuele medische steekkaart ingevuld aan hun leiding te bezorgen. Deze steekkaart is te vinden op onze website www.sint-martinus.be onder de rubriek documentatie.

 

 

Voor vragen of opmerkingen ben ik altijd bereikbaar via groepsleider@sint-martinus.be.

 

Een stevige linker,

Daan Buseyne
Pientere Apella

 

 

 

Beste leden, ouders en sympathisanten van den XIIde,

 

Zoals jullie weten moesten we onverwacht afscheid nemen van Louis Kreemers, een verkenner en trouwe vriend van onze scouts.
Van welp tot verkenner was hij een fantastisch lid en dit maakt het verlies des te zwaarder. Woorden schieten ons echter tekort!

Wij wensen de familie en vrienden nog veel sterkte toe in deze donkere dagen.
Den Twaalfde zal je nooit vergeten, Louis. Rust zacht.

 

Events

Er zijn nu geen events gevonden!